5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları Ata Yayıncılık‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157
Millî Mücadele Dönemi’nde hem cephelerde savaşan askerlere moral vermek hem de halkın ve askerlerin maneviyatını güçlendirmek için bir millî marşın yazılmasına karar verilir. Millî marş için düzenlenen yarışmada ödül olmasından hoşlanmayan Mehmet Âkif Ersoy (Görsel 6.21), yarışmaya katılmak istemez. Yarışmaya 500’den fazla şiir gelir ama hiçbiri beğenilmez. Bunun üzerine dönemin Eğitim Bakanı, Mehmet Âkif’e mektup göndererek yarışmaya katılmasını ister. İkramiyeyi bir hayır kurumuna verebileceklerini söyleyince Mehmet Âkif, İstiklâl Marşı’nı yazar. 12 Mart 1921’de Büyük Millet Meclisinde okunan şiir büyük bir coşkuyla kabul edilmiştir. Mehmet Âkif, kazandığı beş yüz liralık ödülü yoksul kadın ve çocuklara iş öğreten bir vakıfa bağışlamıştır.
Bayrağımız ya da İstiklâl Marşı’mızın sizde uyandırdığı duyguları aşağıdaki alana şiir ya da düzyazı şeklinde ifade ediniz.
- Cevap:
5. Sınıf Ata Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Kusura bakmayın ama sizin yüzünüzden öğretmenimden aldığım not sıfır 157 nin cevabı sayfa birin cevabı yazmışsınız size gerçekten çok sinirliyim????????
aynen ya
Bı kere cevabını yazmamışsınız {istiklal marşımızın yazılış hikayelerini okuyalım} metnini yazmışsınız. Yanlış anlamayın ama ben yaptım hatta yapmıştım doğrumu diye yoksa içinde yanlış bı duygumu barindirmisim diye başkaları nasıl demiş diye merak ettim ama maşallah bazı ileri zekalı kişiler var metni yazıyo cevabı deyil??
Aynen sana katılıyorum
cevap neee
Size çok sinrliyin ve kafdan salmiziniz biz mi kandırıyozunuz gidin kendinizi kaldırın diyorsu bu ödevleri ordan baķalım