5. Sınıf Mevsim Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı
2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “5. Sınıf Mevsim Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Şeyma BENLİ tarafından 142 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Gülşah BOSTAN tarafından yapılmış.
“5. Sınıf Mevsim Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
SORULAR
Soru:
2. Aşağıdaki cümleler okuduğunuz kıssadan alınmıştır. Anlatılanları, olayların oluş sırasına göre numaralandırınız.
(3)Allah (c.c.), meleklerin bu itirazına karşı insana olan güvenini gösterdi ve Hz. Âdem’i (a.s.) toprak ve sudan yarattı.
(2) Sonra kendisini bilsin, kendisine kulluk yapsın diye insanı yoktan yaratmak istedi. Melekler buna karşı geldiler.
(1)Allah (c.c.), dünyayı yarattığında üzerinde hiçbir insan yaşamıyordu. O, önce dünyayı insanın yaşayabileceği hâle getirdi.
(5) Hz. Âdem (a.s.) ve Hz. Havva (r.a.), hatalarından dolayı cennetten çıkarıldılar.
(4) Hz. Âdem (a.s.), cennette tek başına yaşıyordu ve çok yalnızdı. Allah (c.c.) onun bu yalnızlıktan kurtulması ve huzur bulması için eşini yani Hz. Havva’yı (r.a.) yarattı.
3. Okuduğunuz kıssada sizi en çok etkileyen bölüm neresidir? Aşağıya yazınız.
- Cevap: Allah (c.c.), meleklerin bu itirazına karşı insana olan güvenini gösterdi ve Hz. Âdem’i (a.s.) toprak ve sudan yarattı. Çünkü insanın ne kadar hayırlı bir varlık olduğunu göstermektedir.
4. Okuduğunuz kıssadan ne gibi dersler çıkardınız? Aşağıda verilenlerden de yararlanarak yazınız.
bulduğu ile yetinmeme
şeytan
pişmanlık
kıskançlık
itaatsizlik
emir
- Cevap: Kur’ân kıssalarının tümüyle gerçek olduğunu ve içlerinde hiçbir hayale, hurafeye yer vermediğini dikkate almak gerekir. Yüce Kitabımızın geçmiş kavimlerden bize naklettiği hadiseler, yaşanan hayattan alınmış ibret levhalarıdır. Bunlar tarihin bir döneminde, belirli bir toplumda olup bitmiş vak’alar gibi görünse de, gerçekte, devam eden ve yaşanmakta olan bir hakikatin kesitleridir. Şeytanın insanı kıskanması, Adem’in yaradılışı ve sonrasında Adem’in cennetten kovulması. Adem’in pişman olması.