Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları

5. Sınıf Meb Yayınları Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Küresel Bağlantılar Sayfa 168, 169, 170, 171 Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Yaşadığım Yerin Ekonomiye Katkısı

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı

Günlük hayatımızda çeşitli ürünler satın alırız. Satın aldığınız ürünleri inceleyiniz, hepsi ülkemizde mi üretilmiştir?

  • Cevap: Hayır hepsi ülkemizde üretilmemiştir. Çoğu yurt dışından getirilmiştir.

İthalat ve ihracatın ne olduğunu örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: İthalat mesela bizde petrol yok dışarıdan alıyoruz. İhracat: Mesela biz fındık üretiyoruz, yurt dışındaki ülkelere satıyoruz.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 169 Cevabı

Denizli de üretilen peştamalın ülke ve Denizli’nin ekonomisine katkısı ne olabilir?

  • Cevap:Hem üretildiği yerdeki insanlara iş imkanı sağlıyor hem de yurt dışına gönderilerek ülkemize döviz girişinin olmasını sağlıyor. Kısaca ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Edirne‘nin Yunanistan sınırında olması kentin ekonomisini nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: İyi etkilemiştir. Çünkü bir çok insan ya yurt dışından ülkemize girerken ya da ülkemizde yurt dışına giderken sınır kapılarından geçmek üzere Edirne’den geçmektedir. Bu da Edirne’nin hareketli canlı bir ekonomiye sahip olmasını sağlamıştır.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 170 Cevabı

Ormanlık alanlarda doğal ortamda yetişen, genellikle ilaç sanayisi, başta olmak üzere kimya, boya, kozmetik gibi birçok alanda ham madde olarak kullanılan defneden, bu yıl orman köylülerinin 1 milyon TL civarında gelir elde ettiği bildirildi. Adana Orman Bölge Müdürü, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, odun dışı orman ürünlerinde Türkiye’nin önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. Toplandıktan sonra İzmir’e gönderilen ve buradan da Avrupa ve ABD’ye ihraç edilen defne yaprağının üretiminde Türkiye’nin dünyada ilk sırada yer aldığını anlatan Bölge Müdürü, defnenin başta ilaç sanayisi olmak üzere gıda, kimya, boya ve kozmetik gibi birçok alanda ham madde olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Köylüler Adana’nın hangi ürününü ekonomiye kazandırmıştır? Bunu yaparken Adana’nın hangi coğrafi özelliğinden faydalanmışlardır?

  • Cevap: Defne yi kazandırmışlardır. Adana’nın ormanlık alanlarında toplanan defne Adana’da bol bulunduğu için köylüler bunu ekonomiye kazandırmışlardır.

Sizce Arap turistler neden Karadeniz’i tercih etmiş olabilirler?

  • Cevap: Çünkü Araplar sıcaktan kaçmaktadırlar. Karadeniz Bölgemiz her daim serin olduğu için Araplar da hem ormanlık hem de serinlik istedikleri için buralara gelmektedirler.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 171 Cevabı

Ispartalılar gül ürünlerinin ihracatını arttırmak için ne tür çalışmalar yapabilirler?

  • Cevap:

Reklam filmi çekebilirler

Broşürler afişler hazırlayabilirler

Ünlü isimlere hediye gönderebilirler

Gül sanayisi üzerine yatırım yapabilirler

1. Yaşadığınız yerin ülke ihracatına katkısı nedir? Araştırarak yazınız.

  • Cevap: Yaşadığım yer hem turistik güzellikleri, hem sanayisi hem de yer altı kaynakları bakımından zenginliğiyle ülke ekonomisine katkılar sunmaktadır.

2. Yukarıda okuduğunuz örneklerde olduğu gibi sizin yaşadığınız ilde ihracat gelirlerimize katkı sağlayacak çeşitli ürünler ve imkânlar vardır. Bu konuda bir araştırma yapınız. İhracatı arttırmak için başka neler yapılabileceğini düşünerek fikirlerinizi yazınız.

  • Cevap: Fabrikalar kurulmalı ihracat teşvik edilmeli. Turistik tesislerin sayısında artış sağlanmalıdır. Emek ve iş gücü zenginliği üretim zenginliğine dönüştürülmelidir.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 168, 169, 170, 171 Cevabı Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry