Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları

5. Sınıf Meb Yayınları Öğrendiklerimi Uyguluyorum

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 12, 13 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Etkinlik Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrendiklerimi Uyguluyorum

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 12 Cevabı

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metnin altındaki soruyu cevaplayınız.

Burunları sızlatan, dayanılması her geçen gün biraz daha zorlaşan çöp kokusu gittikçe şiddetini artarıyordu. Her bir binanın önünde, küçük bir tepeyi andıran çöp birikinti leri, mahalleye gözdağı veriyordu…
Öyle ki hemen hemen her evden belediyeye şikayet telefonları yağmış, ancak bir türlü istenilen cevap alınamamıştı.
Zehra da belediyeye şikayet telefonu açan bu ailelerden birinin kızıydı. Derslerinde başarılı, sosyal yönü çok güçlü olan Zehra aynı zamanda da çevresinde yaşanan olaylara karşı son derece duyarlı bir çocuktu. Mahallede yaşanan çöp sıkıntisını da yakından takip ediyor, gelişmeleri ilgiyle izliyordu. Zehra tüm aile fertlerinin ve misafirliğe gelen komşularının veryansınlarını da pür dikkat dinliyordu. Zehra çekingen bir o kadar da kendinden emin haliyle söze başladı:

Ben ne yapmamız gerektiğini biliyorum. Belediyeye dilekçe yazmamız lazım. Sosyal Bilgiler dersinde öğrenmiştik. Bir sorun yaşadığımızda hakkımızı dilekçe ile aramalıyız. Özellikle resmi kurumlara tüm dilek ve şikayetler dilekçe aracılığıyla ileti lir. Sözlü başvurular bir anlam ifade etmez. Derdimizi yazıyla anlatmalıyız.
Ardından komşuları Hamdi Bey söze karıştı.
Kim bizim dilekçemizi ciddiye alsın?

Ancak Zehra pes edeceğe benzemiyordu. Cesaretini toplayarak tekrar söze başladı.
Hayır, yanlış düşünüyorsunuz. Dilekçeyle başvurulan kurumun, otuz gün içinde dilekçe sahiplerine olumlu ya da olumsuz bir cevap vermesi gerekiyor. Aksi takdirde bu sefer de dilekçemize cevap verilmediğine dair bu kurumu gerekli mercilere şikayet etme hakkımız doğuyor. Ancak bir şeye dikkat etmemiz gerek. O da hepimiz ayrı ayrı dilekçe yazmalıyız. Hep beraber yani topluca tek bir dilekçe yazarsak dilekçemiz kabul olmaz. Kısacası herkes şikayetini ayrı ayrı dilekçelerle dile getirmeli.
Bu açıklamalar üzerine odada bulunanlar “doğru aslında” diyerek Zehra’yı onayladılar.
… Ardından herkes dilekçelerini belediyeye ulaştırdı.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 13 Cevabı

Sosyal Bilgiler dersinde öğrendiği bilgilerin vatandaş olarak Zehra’ya ne tür katkıları olmuştur? Yazınız.

  • Cevap: Zehra Sosyal Bilgiler dersi ile hak aramayı dilekçe yazmayı ve dilekçelerin ne işe yaradığını öğrenmiş ve sosyal hayata katkısı olmuştur.

Sosyal bilgiler dersinde öğrendiklerinizin size ne gibi faydaları oldu? Örnekler veriniz. 

  • Cevap: Sorunların çözümünde nasıl bir yol izleyeceğimiz,hak arama, sosyal hayata dair bilgiler,kültürümüz,tarihimiz,ulusal bilinç,fikir yürütmek,saygı sevgi,demokrasi gibi kavramları öğrendik.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 12, 13 Cevabı Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry