5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87‘e ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Lisans Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87
Peygamberimiz ve ailesi hakkında bir öykü yazalım.
- Cevap: Peygamber a.s., her yönüyle rehber olarak kabul ettiğimiz ve iman ettiğimiz bir insandır. Allah’ın kulu ve peygamberidir. Kendisine Kur’an-ı Kerim nazil olmuştur. Peygamberimiz ve ailesi de ümmet için en güzel emsal ve rehberdir. Peygamber a.s., ashabına karşı, ailesine karşı, çocuklarına ve torunlarına karşı her zaman adil, sabırlı, anlayışlı, yol gösterici olmuştur. Peygamber a.s., her zaman adaletten, sevgiden, merhametten, doğruluktan ve dürüstlükten yana olmuştur. İslam’a gelince de asla taviz vermemiş ve her zaman ciddi olmuştur. Amcalarına karşı asla taviz vermemiş ve Müslüman olmalarını ısrarla tebliğ etmiştir. Onun hayatı bizim için rehberdir.
Sizce Hz. Muhammed (s.a.v.) nasıl bir babaydı?
- Cevap: Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz, bütün ümmetine, hatta bütün eşyaya sevgi ve şefkât beslemekle birlikte, husûsiyle çocuklara karşı farklı bir muhabbet duymuştur. Sevilmeyi, şefkâti ve merhameti yeterince tadamayan Câhiliye dönemi çocukları, Allah Resûlü sâyesinde cemiyetin göz bebeği olmuşlar ve gönüllere taht kurmuşlardır. Başının okşanmasına, yanağının muhabbetle öpülmesine alışmamış olan yavrular, Efendimiz’in âlemi teşrîfi ile sevgi dolu bakışlara, şefkâtli ve samîmî muâmeleye mazhar olmuşlardır. Herhangi bir yerde onu gören çocuklar hemen Efendimiz’e doğru koşar, etrafını sarar, o da her biriyle ilgilenir, hâllerini sorar, sevgilerine karşılık verir ve onlarla şakalaşırdı.Peygamber Efendimiz’in çocuklarına olan muhabbetini gösteren güzel sahnelerden birkaçı şöyledir:Allah Resulü kızı Hz. Ümmü Gülsüm vefat ettiğinde cenaze namazını bizzat kıldırmıştı. Daha sonra da kabrinin başına oturmuş, evlâdına olan muhabbet ve merhametinden dolayı gözyaşlarını tutamayarak ağlamıştı. (İbn-i Sa’d, VIII, 38-39; İbn-i Hacer, el-İsâbe, IV, 489) Diğer kızı Hz. Rukiye vefât ettiğinde Fahr-i Kâinât Efendimiz kabrin yanına oturdu. Fâtıma da ağlayarak yanına geldi ve o da oturdu. Allah Resûlü Fâtıma’ya olan merhametinden dolayı elbisesinin ucuyla onun gözyaşlarını sildi ve tesellî etti. (İbn-i Hanbel, I, 335)Peygamber Efendimiz, Hz. Fâtıma huzûruna girdiğinde kalkar, elini tutar, kendisini öper ve yanına oturturdu. Hz. Fâtıma da muhterem babasına aynı şekilde mukâbele ederdi. (Ebû Dâvûd, Edeb, 143-144) Allah Resûlü Hz. Fâtıma’ya olan muhabbeti sebebiyle bir sefere çıkacağı zaman en son onunla vedâlaşır, döndüğünde de ilk olarak yine ona uğrar ve şefkatle yanaklarından öperdi. (Ebû Dâvûd, Tereccül, 21)
5. Sınıf Lisans Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
hiç cevap çıkmıyor