“4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı
1. İslam dininde emredilen ibadetlerle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? Örnek vererek anlatınız.
- Cevap: Dinimiz İslam’da emredilen ibadetlerle temizlik arasında doğru bir çelişki olduğunu kabul etmemiz gerekir. Dinimiz İslam temizlik dinin Direğidir diyerek ibadetlerde temizliğin ne kadar önemli olduğunu biz Müslümanlara açıklamıştır. İslam’da yapılan ibadetler ile temizliğin arasındaki önem ibadetlere başlamadan önce gusül abdesti alınarak bütün bedenin temizlenmesi namaz Hac Kuranı Kerim okumak gibi ibadetlere başlamadan önce abdestin farz kılınması İslamdaki ibadetler temizliğin arasındaki doğru orantı bizleri açıklamaktadır. Sonuç olarak ibadetlerin doğru bir şekilde yapılabilmesi açısından Müslümanlar olarak temizliğimize sürekli olarak beden elbise ve kalp temizliği olarak dikkat etmemiz gereken önemli hususlar içermektedir.
2. Sağlıklı yaşamada temizliğin önemi nedir? Açıklayınız.
- Cevap: Bir birey için sağlıklı yaşamada temizliğin öneminin büyük olduğunu yapılan araştırmalar sonucunda temizliğin nedenli önemli olduğu kanıtlanmıştır. Vücutta var olan mikropların temizlenmesi vücut derisinin yenilenmesi ve bedensel fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için sağlıklı yaşamanın sürekli olarak bedenimizi temizlememiz gerektiğini Aklımızdan çıkarmamız gerekmektedir sağlıklı yaşamda temizliğin yerine önem vermek gerekirse bedenin yıkanması dişlerin fırçalanması temiz elbiseler giymesi temiz ortamda uyulması gibi konulara sürekli olarak dikkat ederek yaşantımızda sağlıklı bir yaşam ve sporla devam ettirmemiz gerektiğini bilmemiz ve o doğrultuda hayatımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Sonuç olarak sağlıklı yaşamda güçlü bir beden yapısı güçlü bir zihin sağlamak için sürekli olarak kalp temizliği zihin temizliği beden temizliğine önem vererek hayatımızı sürdürmemiz gerekmektedir.
3. Temiz olmak insana neler kazandırır? Belirtiniz.
- Cevap: Bir birey olarak Temiz olmak bizlerin vücut fonksiyonlarını en sağlıklı şekilde çalışabilmesi amacıyla büyük kazanımlar vermektedir Ayrıca bir Müslüman olarak Temiz olmak ibadetleri en iyi şekilde yapılabilmesi amacıyla Büyük kazanımlar vermektedir. Bir birey olarak Temiz olmak için sürekli olarak banyo yapmalı dişlerimizi fırçalamalıyız Saçlarımızı taramalı ve tırnak bakımının yapılması gerekmektedir Bir Müslüman olarak Temiz olmak için ise tam olarak temizlenmek için gusül abdesti almak lazım ibadetlere başlamadan önce abdestimizi almamız lazım Ayrıca ibadetlerde ve Allah’a yapılan dualarda Kalbimizin temiz olarak temizlenmesi ve ona o şekilde kalbimizi açmamız lazım. Sonuç olarak temizlik Her anlamda bizlere büyük faydalar sağlayacağı gibi yapılan bütün konularda da temizliğin şart olduğunu aklınızın bir köşesine not etmemiz gerekir.
4. Okulumuzun ve evimizin temiz olması için neler yapabiliriz? Söyleyiniz.
- Cevap: Okulumuzun ve evimizin temiz olabilmesi için sürekli olarak var olan atıkların çöpe atılması Evimizde ve okulumuzda var olan eşyalarla işimiz bittikten sonra düzenli bir şekilde yerine koymamız gerekmektedir. Okulumuzun evimizin temiz olabilmesi için beraber yaşadığımız arkadaşlar ve ev ahalisi olarak temizlik bilincinin uyandırılması gerekmektedir. Ayrıca temizlik konusunda evimizdeki odamızda salonumuzda ve okuldaki sınıfımızda ve okul çevremizde neler yapmamız gerektiği hakkında öğretmenlerimiz ve ailemiz tarafından ilişkilendirilmemiş gerekmektedir. Bir birey yaşantısı içerisinde için ve evinde sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için sürekli olarak temizlik kurallarına uyması gerekmektedir. Temizlik kurallarına uyuduktan sonra temizlikle ilgili üstüne düşen görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirerek temiz bir çevreye sahip olması gerekmektedir .
5. Abdest alırken ilk ve son olarak hangi organlar yıkanır?
A. Eller-yüz
B. Burun-kollar
C. Eller-ayaklar
D. Ağız-ense
- Cevap: C
6. I. Elleri yıkamak
II. Banyo yapmak
III. Yere çöp atmamak
IV. Dişleri fırçalamak
Yukarıdakilerden kaç tanesi beden temizliği ile ilgilidir?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
- Cevap: C
7. Aşağıdakilerden hangisi çevre temizliği ile ilişkilendirilemez?
A. Okulumuzu temiz tutmak
B. Odamızı havalandırmak
C. Çevremizi yeşillendirmek
D. Doğru sözlü olmak
- Cevap: D
8. “İki nimet vardır ki insanların çoğu bunların değerini bilmekte aldanmıştır: ve boş zaman.” (Buhârî, Rikak, 1.) Yukarıdaki hadiste boş bırakılan bölüme hangi ifade getirilmelidir?
A. Ekmek
B. Su
C. Sağlık
D. Yağmur
- Cevap: C
“4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayıncılık Sayfa 119” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.