Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ferman Yayıncılık

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayıncılık Sayfa 191

“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 191 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 191

Ülkelerin kendilerine özgü kültürel özellikleri vardır ve o ülke akla geldiğinde bu tarz özellikleri de akla gelebilir. Örneğin bazı ülkelerde insanların sade yaşamı ve eski geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olması dikkat çekici bulunur. Japonya bu ülkelerden biridir (Görsel 7.24). Bazı ülkeler sokak müzisyenleriyle, fuar ve festivalleriyle ünlüdür. Bunlara Almanya ve Görsel
Brezilya’yı örnek verebiliriz. Bazı ülkeler ve Japonların kutsal saydığı Fuji dağı ön plana çıkar ve bunun kültüre yansımaları görülür. Buna Avustralya ve Kenya’yı örnek verebiliriz. Bazı ülkeler öyle köklü bir tarihî dokuya sahiptir ki zaman zaman birer açık hava müzesi olarak nitelenebilirler. Bunlara Türkiye ve İtalya örnektir.

Toplumların kültürel özellikleri, kıyafet tercihlerini de belirlemektedir. Örneğin Güney Kore’de insanlar, düğün ve cenaze gibi özel törenlerde geleneksel kıyafetlerini giymeyi tercih ederler (Görsel 7.25). Suudi Arabistan’da, serin tutan geleneksel rahat kıyafetler tercih edilir (Görsel 7.26). Almanya’da erkekler uzun çorap, deri askılı şort; kadınlar kabarık kollu bluz ve işlemeli, uzun etekli elbiselerden oluşan geleneksel kıyafetlerini günümüzde sadece festivallerde giyerler (Görsel 7.27).

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerdeki kişilerin kıyafetlerini geleneksel Türk kıyafetleriyle karşılaştırınız. Aralarındaki benzerlik ve farklılıkları söyleyiniz.

  • Cevap:

Görsellerdeki geleneksel kıyafetleri inceledim ve geleneksel Türk kıyafetleriyle karşılaştırdım:

Benzerlikler:

  • Geleneksel Kore Kıyafeti: Görsel 7.25’teki kıyafet renkli ve detaylı işlemelerle süslenmiştir. Türk kıyafetlerinde de özellikle Anadolu’da renkli ve işlemeli kıyafetlere rastlamak mümkündür.
  • Geleneksel Arap Kıyafeti: Görsel 7.26’daki kıyafet uzun ve bol bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin bazı bölgelerinde, özellikle güneydoğusunda, bol ve rahat giysilere rastlanır.

Farklılıklar:

  • Geleneksel Kore Kıyafeti: Türk kıyafetlerinin çoğunda, Kore kıyafetinde görülen geniş ve dökümlü etek yapısına benzer bir yapı bulunmamaktadır.
  • Geleneksel Arap Kıyafeti: Görsel 7.26’da gösterilen beyaz renkteki thobe, Türk geleneksel kıyafetleriyle doğrudan karşılaştırılabilecek bir benzerliğe sahip değildir. Ancak, bazı Anadolu kıyafetlerinde de uzun ve tek parça giysilere rastlanabilir.
  • Geleneksel Alman Kıyafetleri: Görsel 7.27’de Almanya’ya özgü “dirndl” ve “lederhosen” görülmektedir. Bu tür kıyafetler, Türk geleneksel kıyafetleriyle doğrudan benzerlik göstermemektedir.

Genel olarak, her kültürün kıyafetleri o bölgenin iklimine, tarihine, coğrafyasına ve sosyo-kültürel etkileşimlerine bağlı olarak şekillenmiştir. Bu nedenle, benzerlikler kadar farklılıklar da bulmak mümkündür

4. Sınıf Ferman Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 191 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry