Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Ata Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları 17-18

4. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 17-18 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 17-18

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Çözümleri Sayfa 17[/syf]

Acaba madenler başka hangi alanlarda kullanılır?

  • Cevap:

Madenler, günlük hayatımızda birçok eşyanın yapımında ham madde olarak kullanılmaktadır. Aşağıda Türkiye’de çıkarılan bazı önemli madenler ve bu madenlerin kullanım alanları verilmiştir.

Aluminyum: En önemli kullanım alanı elektrik iletimidir.Bakır, elektrik ile ilgili kullanım alanlarında, magnezyum, titanyum ve çelik yapı ve yer taşıma sistemlerinde, değişik metal bileşimleri, tahta ve çelik inşaat sektöründe,
Alunit: Gübre, çimento, seramik, şap, şeker, boya, kağıt, ilaç, sanayilerinde.

Antimuan: Kablo kaplama, döküm, folyo, havai fişek, seramik, cam, özel alaşımlı çelik, ateşe dayanıklı madde ve askeri malzeme yapımında, akü üretiminde, Krom, titanyum, çinko, zirkonyum ile olan bileşikleri boyada pigment ve sır malzemesi olarak, kadmiyum, bakır, seletit, streonsiyum bileşikleri kurşunun serleşmesinde, organik bileşikleri yanmayı geciktirici olarak kullanılır.

Arduvaz: Yazı tahtası, kiremit ve bilardo masası yapımında,
Asbest: İnşaat, makine, tekstil, boru, kağıt, kimya, boya, şeker, otomotiv sektöründe,

Tartışalım

Madenlerin kullanım alanları hakkında internetten ve diğer kaynaklardan araştırma yaparak elde ettiğimiz bilgileri arkadaşlarımızla paylaşalım. Bu konu hakkında arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunalım.

  • Cevap:

Altın: Ziynet eşyası olarak bilinen altın kuyumcularda kullanılmasının yanı sıra bir çok elektrik-elektronik aletin ham maddesi olarak kullanılmaktadır.
Demir: Günümüzde hemen hemen her alanda kullanılır. Elektrik-elektronik aletlerin yapımında, inşaatlarda, araçlarda, yollarda, duvarlarda vb.
Bor: Cam yapımı, seramik ve deterjan gibi çok çeşitli alanlarda kullanılan bir ham maddedir.
Bakır: Elektriği çok iyi ileten bir madde olmasından kaynaklı elektrik-elektronik aletlerde vazgeçilmez ve ana ham madde olarak kullanılmaktadır.
Kömür: Geçmişten günümüze kullanılan kömür bazı ilaçlarda, elektrik üretiminde ve ısınma amacıyla kullanılmaktadır.
Çinko: Araba parçalarının yapımında ve pillerin yapımında kullanılan bir ham maddedir.

[syf]4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Çözümleri Sayfa 18[/syf]

Acaba fosiller nasıl meydana gelir? Bu soruyu aşağıdaki görseli inceleyerek cevaplayalım. Fosillerin oluşumu binlerce yıl sürebilir. Canlılar öldükten sonra yumuşak kısımları çürüyüp toprağa karışır. Geriye kalan kemik, boynuz, diş, kabuk vb. sert kısımlar uzun süre çürümeden kalır. Bitkilerin ise kayalar arasına sıkışmaları sonucu izleri kalabilir. Canlı kalıntılarının veya izlerinin üzeri zamanla taş, toprak ve toprakta bulunan çeşitli maddeler ile örtülür. Sıkışma ve sertleşme sonucunda canlı kalıntıları taşlaşır ve fosiller oluşur. Milyonlarca yıl sonra toprağın aşınmasıyla ya da paleontologların çalışmalarıyla bu fosiller yeryüzüne ulaşır. Fosilleri incelemek ve onlar hakkında bilgi edinmek için paleontologlar azimle çalışır.

Uygulayalım

Onur, ifadelere uygun olan doğru kavramları takip ederek hangi kavrama ulaşır? Onur’un ulaştığı kavramı yuvarlak içine alalım.

  • Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Ata Yayınları Sayfa 17-18  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry