Ders Videoları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 40-41-42-43-44 Cevapları Sonuç Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 40-41-42-43-44 Cevapları Sonuç Yayınları Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme Metni Cevapları

3. sınıf Türkçe ders kitabı Arkadaş metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları sayfa 40-41-42-43-44
(1. Tema Erdemler Teması)

Ihlamur Ağacının Kokusu Dinleme Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Sonuç Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Çevrenizdeki insanlar, kendilerine kötü davranıldığında neler hissediyor olabilirler?

Üzülüyor ve mutsuz oluyorlardır.

2. Biri sizi terslediğinde neler hissediyorsunuz?

(örnek) Üzülüyorum. Bazen kızıyorum. Gün boyu kendimi mutsuz hissediyorum.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Sonuç Yayınları

1. ETKİNLİK

Metnin başlığını okuyalım. Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?

Cevap: Metinde bir ağaç ile çocukların dostluğu anlatılıyor olabilir.

2. ETKİNLİK

Kelime ve kelime guruplarıyla anlamlarını eşleştirelim.

Cevap:

[1] zengin [2] ıhlamur [3]pişman olmak [4]incitmek

[4] Kötü sözler veya davranışlar yüzünden bir kimsenin üzülmesine sebep olmak

[3] Yaptığı bir işin yanlış veya uygunsuz sonuç verdiğini anlamak

[1] Parası, malı çok olan, rahat yaşayan

[2] Gölgesi geniş olan bir tür ağaç

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Sonuç Yayınları

3. ETKİNLİK

Şimdi de öğrendiğimiz kelimelerle cümle yazalım.

Cevap:

zengin: Çok çalışıp zengin olunca ailesine bir ev aldı.

ıhlamur: Hastalığımın geçmesi için annem bana ıhlamur kaynatıp içirdi.

pişman olmak: Arkadaşıma yalan söylediğim için pişman oldum.

incitmek: Selin’i incitmeden ona yere çöp atmanın kötü bir davranış olduğunu anlatacağım.

4. ETKİNLİK

Sence bu metnin ana fikri nedir?

Cevap: Gerçek zenginlik insanın içindeki sevgidir.

5. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: GERÇEK ZENGİNLİK

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 43 Cevapları Sonuç Yayınları

6. ETKİNLİK

Dinledim, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Kim çok zengin olmak istiyormuş?

Cevap: Zerka çok zengin olmak istiyormuş.

2. Kapıda, kolunda çiçeklerle kim duruyormuş?

Cevap: Sakallı bir dede duruyormuş.

3. Zerka, dedeye nasıl davranmış?

Cevap: Kötü davranmış. Dedeyi kapıdan kovmuş.

4. Zerka’nın davranışı karşısında dede ne yapmış?

Cevap: Çok üzülmüş. Sepetindeki ıhlamurları okşayıp “Siz sakın üzülmeyin. Ben sizi hep seveceğim.” diye mırıldanmış.

5. Zerka, arkadaşlarıyla nerede dolaşmış?

Cevap: Bahçede dolaşmış.

6. Zerka, ıhlamur çiçeğinin kokusunu nasıl almaya başlamış?

Cevap: Ihlamur ağacından özür diledikten sonra ıhlamur çiçeğinin kokusunu almaya başlamış.

7. Zerka, neyi anlamış?

Cevap: Gerçek zenginliğin insanın içindeki sevgi olduğunu anlamış.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Sonuç Yayınları

Çok güzel bir masal dinledik. Bu masalı canlandırmaya ne dersiniz? Haydi arkadaşlarınızla masalı canlandırın.

Bu etkinlik sınıfta yapılacaktır.

7. ETKİNLİK

Zerka’ya bir mektup yazmaya ne dersin? Haydi ona yaşadığı bu olayla ilgili duygu ve düşüncelerimizi dile getiren bir mektup yazalım.

Cevap:

(örnek)

20.09.2019

Sevgili Zerka.

Hikayeni dinledim. Tekrar ıhlamur çiçeklerinin kokusunu duymaya başlamana çok sevindim.

Sen doğru olanı yaptın. Büyüklerimize bu şekilde davranmamalıyız. Eğer istemeden birinin kalbini kırarsak senin gibi özür dilemesini bilmeliyiz. Herkese, her şeye sevgi ile yaklaşmalıyız. Senin de anladığın gibi en büyük zenginlik sevgidir.

Hikayen ile bize verdiğin ders için teşekkür ederim. Kendine iyi bak. Hoşça kal…

İmza:
Ahmet TÜRK

Zaman Mah. Işık Sok. No: 32
Tavşanlı / Kütahya

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40-41-42-43-44 Cevapları Sonuç Yayınları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂



Bu içeriğe emoji ile tepki ver

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!