3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları Tuna Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90
Maddelerle Çalışırken Tedbirli Olmalıyız
Doğada meydana gelen olaylara ilişkin merak ettiğimiz sorulara cevap aramanın bir yolu da bilimsel deneyler yapmaktır. Bu deneyler sınıfta ya da laboratuvarda yapılabilir. Deney yaparken çeşitli maddeler kullanırız. Sizce bu maddelere dokunulması, bu maddelerin koklanması ya da tadına bakılması zararlı mıdır? Neden? Bu sorunun cevabını arkadaşlarımızla tartışarak bulmaya çalışalım. Daha sonra sınıfta veya laboratuvarda deney yaparak ne tür önlemler almamız gerektiğini belirleyelim. Belirlediğimiz önlemleri nedenleriyle beraber tahtaya yazalım. Tahtaya yazdığımız önlemleri ve önlemlerin nedenlerini aşağıdaki açıklamalarla karşılaştıralım.
Aşağıda bireysel ya da gruplar hâlinde çalışırken almamız gereken güvenlik önlemleri (♦ sembolüyle) ve önlemlerin nedenleri (♦ sembolüyle) açıklanmıştır. Açıklamaları okuyalım.)
♦ Etkinlikler sırasında bir şey yememeli ve içmemeliyiz.
♦ Yiyecek ya da içeceklere yanlışlıkla zararlı bir madde bulaşmış olabilir.
♦ Deneyleri öğretmenimizin gözetiminde yapmalıyız. Eğlence amacıyla maddeleri birbirine karıştırmamalıyız.
♦ Deneyde ısıtma işlemi yapılacaksa öğretmenimizden yardım istemeliyiz. İstenen işlemi öğretmenimizin gözetiminde yapmalıyız.
♦ Maddeleri dökmemeye çalışmalıyız. Etrafa dökülen bir madde varsa öğretmenimizi çağırmalı ve nasıl temizleneceğini öğrenmeliyiz.
♦ Yere dökülen maddeler, kaymaya neden olabilir. Bu nedenle dökülen maddeler hemen temizlen- melidir. Asit gibi yakıcı maddeler deriyi tahriş eder. Alkol içeren maddeler yanıcıdır, alev alabilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
3. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Yayınları Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.