Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 265

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 265

1. Okuduğunuz metinden alınan aşağıdaki parçada vurgulanmak istenen düşünceyi söyleyiniz.
Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bundaki muvaffakiyeti, Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz. Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz! Çünkü, daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.

  • Cevap:

2. Okuduğunuz metinde geçen “Kutlu olsun!”, “Yurttaşlarım!”, “Ne mutlu Türk’üm diyene!” ifadelerinde ünlem işaretinin kullanım amacını açıklayınız.

  • Cevap:

3. Metindeki “Türk milletine çok yaraşan bu ülkü, onu bütün beşeriyette hakiki huzurun temini yolunda, kendine düşen medeni vazifeyi yapmakta, başarılı kılacaktır.” cümlesinde virgülün kullanım amaçlarını açıklayınız.

  • Cevap:

4. Okuduğunuz metinde “dönemsel imla”ya örnek olabilecek kullanımları belirleyiniz.

  • Cevap:

Aşağıda Halide Edip Adıvar’ın Sultan Ahmet Mitingi Söylevi ’nden bir bölüm ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’verilmiştir. Bu iki metni tema açısından karşılaştırınız. Karşılaştırma sonuçlarınızı sözlü olarak ifade ediniz.

  • Cevap:

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 265 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry