12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları İlke Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı İlke Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77
Aşağıda Rasim Özdenörer’in yazarlık serüveni ve teknikleri ile ilgili kendi görüşleri verilmiştir. Metni okuyunuz. Metinden “Ben, nasıl yazmalıyım?” sorusuna cevap olacak çıkarımlarda bulununuz.
“Klasik tarz içinde, geleneksel öykü tarzını benimseyerek yola çıktık. Bu tarzın örneği ise bizim dönemimizde Ömer Seyfettin idi. Ömer Seyfettin tarzında (…) onlarca hikâye yazdık. Belki yüz civarında. Aylarca her gün hikâye yazıyorduk. Kendime özgü ilk hikâyeyi yazmaya çıktığımda şu temmuz güneşinin bir insanı ne kadar sıktığını anlatayım dedim. (…)
- Cevap: Öncelikle çok okumalı , kendimizden önce okuduğumuz ustaların kalemlerini incelemeliyiz. Böylece biz de özgün yazılar kaleme alabiliriz.
YAZMA TÜR VE TEKNİKLERİNİ UYGULAMA
İncelediğiniz hikâyelerde bulunan ve “Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma” bölümünde verilen tekniklerden en az ikisini kullanarak bir hikâyeyi defterinize yazınız. Yazma sürecinde öğretmeninize danışmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Sınıfınızda gruplar oluşturarak da hikâye yazmayla ilgili grup çalışmaları yapabilirsiniz.
- Cevap: SON KEZ BAKTIM AYNAYA (HİKAYE ÖRNEĞİ)
Son bir defa daha baktı aynaya. O bir süper kahramandı. Kapıdan çıktı ve yeniden başladı mucize kent İstanbul’daki olağanüstü maceralarına. Öncelikle ilk gücünü kullandı. İstediği zaman uçabiliyor, istediği zaman boğazın muhteşem mavi sularının altında nefessiz kalmadan ilerleyebiliyordu. Bu dünyadan değil de devler, cinler ülkesinden gelmiş gibiydi. Oysa o da bilmiyordu nereden geldiğini? Nereden gelirse gelsin kendisini ve bütün güçlerini insanlık adına kullanmaya karar vermişti. Önce Taksim’de bir kapkaç çetesinin elinden yaşlı bir teyzenin çantasını aldı. Ardından az kalsın büyük bir patlamaya sebep olacak araba kazasını önledi. Araba otobüse çarpsaydı kaç kişinin öleceğini bilmek bile istemezsiniz. Sonra açlıktan donmak üzere olan birine pelerinini verdi. Az ötede kavga eden çocukları ayırdı. Yaralı bir köpeği veterinere götürdü. Ardına baktığında her yardımından sonra aldığı teşekkürler ona yetiyordu da artıyordu. Bir gün diyordu İstanbul’u güzellikler kurtaracak ve yardım etmekle başlayacak her şey…
Akşam döndüğünde evine aynaya yeniden baktı ve görevini yapmış olmanın mutluluğuyla gülerken buldu kendisini.
12. Sınıf İlke Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.