Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Trafik ve İlk Yardım Meb Yayınları

12. Sınıf Meb Yayınları Trafik ve İlk Yardım Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı

12. Sınıf Meb Yayınları Trafik ve İlk Yardım Ders Kitabı Sayfa 114 Cevabı

SoruOrgan bağışında bulunmayı düşünür müsünüz? Neden?

  • Cevap: Düşünüyorum. Çünkü bir organ bazen bir yaşam olabilmektedir. Aslında herkesin organ bağışında bulunması gerekir. Çünkü bugün yaşamak için bir çok insan organ beklemektedir. Organ bağışlayan insanlar bazen bir hayat belki de bir can kurtarmış olacaktır.

Soru: Doku ve organ bağış belgesinin alınabilmesi için gerekli şartlar nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap

Madde 3- Bir bedel veya başkaca çıkar karşılığı organ ve doku alınması ve satılması yasaktır.

Madde 4- Bilimsel, istatistik ve haber niteliğindeki bilgi dağıtımı halleri ayrık olmak üzere, organ ve doku alınması ve verilmesine ilişkin her türlü reklam yasaktır.

Madde 5- On sekiz yaşını doldurmamış ve mümeyyiz olmayan kişilerden Organ ve Doku alınması yasaktır.(Bu madde canlı vericili nakilleri ilgilendirir)

Madde 6- On sekiz yaşını doldurmuş ve mümeyyiz olan bir kişiden Organ ve Doku alınabilmesi için vericinin en az iki tanık huzurunda açık, bilinçli ve tesirden uzak olarak önceden verilmiş yazılı ve imzalı veya en az iki tanık önünde sözlü olarak beyan edip imzaladığı tutanağın bir hekim tarafından onaylanması zorunludur.

Madde 11- Bu konunun uygulanması ile ilgili olarak tıbbi ölüm hali, bilimin ülkede ulaştığı düzeydeki kuralları ve yöntemleri uygulamak suretiyle, biri kardiyolog, biri nörolog, biri nöroşirürjiyen ve biri de anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanından oluşan dört kişilik hekimler kurulunca oy birliği ile saptanır.

Madde 12- Alıcının müdavi hekimi ile organ ve doku alınması, saklanması, aşılanması ve naklini gerçekleştirecek olan hekimlerin, ölüm halini saptayacak hekimler kurulunda yer almaları yasaktır.

Madde 15- Bu kanuna aykırı şekilde organ ve doku alan, saklayan, aşılayan ve nakledenlerle bunların alım ve satımını yapanlar, alım ve satımına aracılık edenler veya bunun komisyonculuğunu yapanlar hakkında, fiil daha ağır bir ceza gerektirmediği takdirde iki yıldan dört yıla kadar hapis ve 50.000 TL’den 100.000 TL’ye kadar ağır para cezasına hüküm olunur.

12. Sınıf Trafik ve İlk Yardım Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 114 Cevabı

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry