Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

1. Suyun bitki içindeki hareketi neden yapraklarda başlar?

  • Cevap: Bitkiler genellikle yeşil görünümlü ve bu özelliklerinin sebebi de fotosentez yapmalarını sağlamaktadır. Bu yüzden bizler ve yaşadığımız çevre için oldukça önemli kaynakları oluşturmaktadır. Bitkilerin bu durumları, birçok canlının da yaşayacağı ortamın oluşmasını sağlamaktadır. Canlıların suyu alma şekilleri farklıdır. Bazı canlılar ağız yoluyla, bazı canlılar derileri ile bazıları ise bu organlardan yoksun olduğundan dolayı kökleri ile almaktadır. Ancak kökler toprağın alt kısmında olduğundan dolayı bizlerin bunu görmesi mümkün değildir. Toprakta meydana gelen bu değişim ya da bitkinin su alması olayı sonrasındaki değişiminin ilk gözlem yeri yapraklardır. Yapraklar en uç organ kısımlarını oluşturur ve yaprak üzerinde birçok fotosentetik yapılar bulunmaktadır. Bu yapılar bitkinin canlı kalmasını sağlarken bu canlılığın devamlılığından önemli bir rol üstlenmesini sağlar. Bitki suyu aldıktan sonra kökleri yardımıyla gövde ve sonrasında yapraklarda iletimi sağlamaktadır. Yaprakta meydana gelen bu değişim, dışarıdan bariz bir şekilde görülür. Buna en güzel örnek sulamayı unuttuğunuz bitkilerdir. Bir gün sulanmadığında küser ve yapraklarını düşürür. Bu durumda ona su verdiğinizde yaprakları eski canlılığına geri döner. Bu değişim de en bari şekilde yaprakta baş gösterir. Susuz kaldığında ise ilk etapta etkilenen bitki organı yapraktır.

2. Çiçekçiden alınan dalından kesilmiş çiçeklerin su dolu bir vazoda uzun süre solmadan yaşamasının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Bitkiler, canlı kalmak için toprağa bağımlı yaşamaktadır. Sabit olmaları canlı olmadıklarını göstermez. Canlıların meydana getirdiği tüm aktiviteleri bulundukları yerden yapmaktadır. Gerekli beslenme ihtiyaçlarını ise topraktan karşılamaktadır. Bu yüzden hiçbir çiçek toprakta bulunduğu kadar bariz güzellikte dışarıda bulunamaz. Çiçeklerin de bu şekilde vazo ile bakılması durumunda gene toprak kullanıldığından dolayı bozulması ya da kuruması söz konusu değildir. Bitkilerin bu durumlarına bakıldığında ihtiyacı olan besinleri sağladığı sürece uzun yıllarca bulundukları yerde hayatlarını devam ettirebilmektedir.

3. Bahçenizde yetiştirdiğiniz bir bitkinin topraktan yeterli besin alıp almadığını anlamak için neler yaparsınız?

  • Cevap: Bahçe bitkileri ya da çevremizde gördüğümüz tüm canlı bitkiler toprakta canlılıklarını devam ettirmektedir. Bitkilerin bu toprağa bağlı durumları, yeterli derecede besin ve elementlerini alması için gerekli bir durumdur. Aksi bir durum söz konusu olduğunda topraksız yetişen bitkilerde yeterli besin ögesi bulunmamaktadır. Herhangi bir nedenle bitkide o canlı yeşil rengin görülmemesi durumunda birçok etken düşünülmelidir. Bu yüzden aslında bize bitkiler belli başlı problemlerini renk değişimleri ile ya da uç kısımlarını değiştirerek vermektedir. Bitkilerdeki bu durumların kaynakları ise farklı olabilmektedir.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 160 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!