Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Akın SEVER, Dursun SAĞDIŞ, Hasan ÖZKAYA, Mehmet KÖSEOĞLU, Tayyibe ÇOLAK, Yasemin OKUR tarafından 251 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Akın SEVER tarafından yapılmış.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 16 Cevabı

Çinli bir vezir, imparatoruna yazdığı mektupta Hun ordusuyla ilgili olarak şu bilgileri vermektedir:
“…Hunların yurdu ile savaş taktikleri, Çin’den tamamen farklıdır. Hun- ların ülkesinde inilip çıkılan dağ yamaçları, girilip çıkılması gereken dar boğazlar, uçurumların kıyılarından giden çok tehlikeli yollar vardır, Bu boğaz ve geçitlerden Çin atları geçemezler.
Hunlar at üzerinde dörtnala giderlerken bile ok atabilir ve yay kullanabilirler (Görsel 1.5). Çinli atlılar bunu yapamazlar. Hunlar; rüzgâr, yağmur, açlık ve susuzluktan korkmazlar. Çinliler ise bunu yapamazlar. Biz Çinlilerin gücü ise düz ve engelsiz arazide hafif savaş arabalarına koşulan hızlı atlara dayanır. Bu arabaların gelişi ile Hun ordusu paniğe uğrar. Çin arbaletleri (kurmalı yay) oklarını çok uzağa atabilirler. Ancak bu yaylar çok ağır taşınması ve kurulması zordur. Hunlar ise yaylarını uzun atamazlar. Bizim yaya askerlerimiz silah elde açık olarak hücum edebilirler. Hunların yaya askerleri ise bunu yapamazlar. Hunlarda zaten yaya askerler yok denecek kadar azdır. Çin ordusu Hunları düz ovada yakalayamazlar. Mümkün mertebe Hunlar ile karşı karşıya gelinmemelidir.

1. Hun ve Çin orduları arasındaki temel farklar nelerdir?

  • Cevap: 1. Hun ordusu ücretli değildi. 2. Hun ordusunda kadın-erkek asker sayılır, her an savaşa hazır bulunurdu. (ordu-millet anlayışı) 3. Hun ordusunun temeli atlı askerlere dayanırdı. 4. Ordu tümen sistemine göre teşkilatlanmıştır. (10.000 kişi) 5. Kullanılan araçlar: ok ve yaydı. Yakın dövüşte kılıç, kargı kullanılırdı. 6. Savaş stratejisi; keşif seferleri ve yıpratma savaşları olarak ikiye ayrılıyordu. 7. Sahte geri çekilme ve turan taktiği teknikleri kullanıldığı Çin kayıtlarından öğrenilmektedir.

2. Coğrafi şartların Hun ordusuna etkisini örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: Hun ordusu yaşadıkları coğrafi şartlara göre şekillenmiş ve oluşmuştur.
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry