Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları

11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları E Kare Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Kimya E Kare Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156

1. Çevrede gerçekleşen tepkimelerden hangilerinin ısı alarak hangilerinin ısı vererek gerçekleştiği hakkında bir liste oluşturunuz.

  • Cevap:

Isı alınca gerçekleşen olaylar: Buharlaşma, süblimleşme, erime.
Isı verince gerçekleşen olaylar: Donma, yoğuşma, kırağılaşma.

2. Yiyeceklerin sindirilmesi enzim adı verilen karmaşık biyokimyasal tepkimeler sayesinde gerçekleşir. Bu tepkimelerde ısı alışverişinin olup olmadığını araştırınız.

  • Cevap:

Enzimler, kataliz yapan (yani kimyasal tepkimelerin hızını artıran) biyomoleküllerdir. Nneredeyse tüm enzimler protein yapılıdır. Enzim tepkimelerinde, bu sürece giren moleküllere substrat denir ve enzim bunları farklı moleküllere, ürünlere dönüştürür. Bir canlı hücredeki tepkimelerin neredeyse tamamı yeterince hızlı olabilmek için enzimlere gerek duyar. Enzimler substratları için son derece seçici oldukları için, ve pek çok olası tepkimeden sadece birkaçını hızlandırdıklarından dolayı, bir hücredeki enzimlerin kümesi o hücrede hangi metabolik yolakların bulunduğunu belirler.

Her katalizör gibi enzimler de bir tepkimenin aktivasyon enerjisini (Ea veya ΔG) azaltarak çalışır ve böylece tepkime hızını çarpıcı şekilde artırır. Çoğu enzim tepkimesi, ona karşılık gelen ve katalizlenmeyen tepkimeden milyonlarca kere daha hızlıdır. Diğer katalizörler gibi enzimler de katalizledikleri tepkime sonucunda tükenmez, ve bu tepkimelerin dengesini değiştirmez. Ancak, diğer çoğu katalizörden farklı olarak enzimler çok daha özgüldür (spesifiktir). Enzimlerin 4000’den fazla biyokimyasal tepkimeyi katalizlediği bilinmektedir.

11. Sınıf Kimya E Kare Eğitim Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!