10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 716 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 716
2. Nurullah Çetin, “Her yazarın üslubu, onun dünya görüşünün, hayata bakış açısının, yaşama biçiminin dildeki yansımasıdır.” sözleriyle üslubun tanımını yapar. Buna göre okuduğunuz metinde denizcilik terimlerinin sıkça kullanılmış olmasını göz önünde bulundurarak yazarın üslubu hakkındaki neler söyleyebilirsiniz? Görüşlerinizi yazınız.
- Cevap: Metinde “bora yapmak”, “yelken küçültmek”, “deniz kaldırmak”, “keşişleme”, “gradin halatı” gibi denizcilikle ilgili terimler sıkça kullanılmıştır. Bir yazarın anlatısını gerçekleştirirken seçtiği sözcükler ve bunları nasıl kullandığı onun yaşama biçiminin dildeki yansımasıdır. Bu nedenle yazarın denizcilikle uğraştığını, yaşam biçiminin üslubuna tesir ettiğini ve bu alanda bilgi birikimine sahip insanlara hitap eden bir üslup kullandığını söyleyebilirim. Cevap yoruma açıktır.
3. Okuduğunuz gezi yazısının anlatım özelliklerini dikkate alarak başka hangi metin türleri ile benzerlik gösterdiğini söyleyebilirsiniz? Gerekçeleriyle yazınız.
- Cevap: Verilen metnin günlük türüyle benzerlikler gösterdiğini söyleyebilirim. Çünkü yazar, yaşadıklarını ve izlenimlerini kendi ağzından anlatmakta; inandırıcı, samimi bir dil kullanmakta; anlattığı olayları âdeta günü gününe yazmakta ve kendi görüşlerini, duygularını, ruhsal yapısını yansıtan ifadeler kullanmaktadır. Cevap yoruma açıktır.
10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 716 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.