Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 582

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 582 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 582

1. Metin sizde yazarı tanıma isteği uyandırdı mı? Niçin?

  • Cevap: Bu sorunun cevabı öğrenciye bırakılmıştır ve yoruma açıktır. Muhtemel cevaplardan biri şöyle olabilir: Metin bende yazarı tanıma isteği uyandırdı çünkü ilk olarak yazarın anlatımı hoşuma gitti. Yazarın içten ve samimi bir anlatımı var. Özellikle kardeşiyle oynadığı oyunları ve meslek seçimiyle ilgili ailesinin tutumunu anlattığı bölümlerde kendimden bir şeyler buldum. Yazarın hem doğduğu tarih hem de doğduğu yer bende onu tanıma isteği uyandırdı. İstanbul, pek çok kültürü içinde barındıran kozmopolit bir şehirdir. Bu durum da yazarın gözlemleyeceği, besleneceği kaynakların zengin olmasını sağlar. Yaşı itibariyle de yazar; birçok sosyal, siyasi ve kültürel gelişimlere şahitlik etmiş olacaktır. Tüm bunlar onun bilgi ve deneyimlerini, düşünce dünyasını zenginleştirecektir. Bu bakımdan onu tanımayı, onun bilgisinden ve deneyimlerinden yararlanmayı çok isterdim. Hayır, metin bende yazarı tanıma isteği uyandırmadı çünkü yazarın anlattığı anılar ilgimi çekmedi.

2. “Robert Kolejde İngilizce öğrendiğim bir hazırlık yılıyla birlikte dört yıl lise okudum. Lisedeyken ne olacağımı bilmiyordum ama soranlara îstanbuldan ayrılmayacağımı ve mimarlık okuyacağımı söyleyiveriyordum. Mimar olmam konusunda yalnız ben değil, bütün aile zaten çoktan oybirliğiyle karar vermişti. İstanbul Teknik Üniversitesinde mühendislik okumalıydım ama madem resim yapmaya bu kadar eğilimim vardı, aynı yerde mimarlık okumak bana yakışırdı. Bu basit mantığı ben de lisede okurken çoktan benimsemiş, içselleştirmiştim.”
Bu bölümden hareketle yazar ile metin arasındaki ilişkiyi belirleyiniz.

  • Cevap: Bu sorunun cevabı öğrenciye bırakılmıştır ve yoruma açıktır. Muhtemel cevaplardan biri şöyle olabilir: Yazar, metinde kendi yaşadıklarını anlatmış ve kendi gerçekliğini yazının gerçekliğiyle bütünleştirmiştir. Eğitiminden, yaşamak istediği şehirden ve aldığı kararlardan bahsederek okuyucuya kendini ilk ağızdan anlatmıştır.

3. Metinden yazarla ilgili hangi bilgilere ulaşabilirsiniz?

  • Cevap: Bu sorunun cevabı öğrenciye bırakılmıştır. Muhtemel cevaplardan biri şöyle olabilir: Metinden yazarın doğum tarihine ve yerine, ailesine, eğitimine, ilgi ve yeteneklerine, yaşam biçimi ve düşünce dünyasına dair bilgilere ulaşabiliriz. Yazar, 1952de İs- tanbulda doğmuştur. Çocukluk yıllarında sıkça kavga ettiği bir ağabeyi vardır. Lise eğitimini Robert Kolejinde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesinde mimarlık okumak istemiştir. Resme karşı ilgi ve yeteneği vardır. Alışkanlıklarını ve yaşadığı yeri zor terk edebilen birisidir. Hayaller, yazarın düşünce dünyasını belirleyen önemli bir unsurdur.

4. Metinde anlatıcı ve yazar aynı kişidir. Yazar ile anlatıcının aynı kişi olmasının metne katkısı ne olabilir?

  • Cevap: Bu sorunun cevabı öğrenciye bırakılmıştır ve yoruma açıktır. Muhtemel cevaplardan biri şöyle olabilir: Yazar metinde kendi anılarını anlatmıştır. Dolayısıyla gerçek hayatta yaşananları bize aktarandır. Bu durum da anlatıma samimiyet, içtenlik ve doğruluk katarak okuyucuyla yazar arasında bağ kurulmasına katkı sağlamıştır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 582 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!