Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 454

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 454 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 454

2. “Buraya benden önce sahip olanlar birer anıtla yer aldılar şehrin hafızasında.
İmparator Justinianus Ayasofya’yla ölümsüzleşti.
Atam Fatih Sultan Mehmet, cennet olsun durağı, İstanbul’u camilerle, medreselerle, saraylarla donattı.
Mimar Koca Sinan, o eşsiz Süleymaniye’yle yarınlara iletti atam Kanuni’nin adını.”,
“Bu arzu bütün varlığımı tutuşturur, mimarbaşı. Sen dahi aynı yangını taşır mısın içinde?”, “Tanrım, küçük bir şey bu sana sunduğum ama sen büyüksün, kabul et!”
(Sultan Ahmet)
Sultan Ahmet için bu camiyi yaptırmanın neden bu kadar önemli olduğunu metinde geçen bu sözleri de dikkate alarak değerlendiriniz.

  • Cevap: Olası Cevap: Kendinden sonraki kuşaklara bir eser bırakmak ve bu eserler yoluyla ölümsüzleşmek, genel olarak insanoğlunun doğasına özgü bir durumdur. Bunun yanında Sultan Ahmet’in bir Osmanlı padişahı olarak böyle bir eser yaptırması, bunun aynı zamanda bir devlet geleneği olduğunun göstergesidir.

3. Bir tiyatro metninde anlatılan tarihî olayların ne kadarının gerçek olup olmadığını öğrenmek için araştırma yapar mısınız? Gerçek olaylarla metinde anlatılanlar arasında fark olması sizi rahatsız eder mi?

  • Cevap: Olası Cevap: Bir tiyatro metni okurken; bir tiyatro, film ya da dizi izlerken okurlar ve seyirciler hep “Acaba anlatılanların ne kadarı gerçeği yansıtıyor?” diye düşünmeden edemez. Bu merakla araştırıp doğrusuna ulaştığımız olayların gerçekte çok farklı olduğunu öğrenmek, kimi zaman hayal kırıklığına yol açsa da bu durum kişiden kişiye göre değişir.

4. Bu metinden öğrendiğiniz bilgilerin tarih dersinde ya da günlük hayatta işinize yarayıp yaramayacağı konusunda neler söylersiniz?

  • Cevap: Olası Cevap: Bazen derslerde birçok kez anlatılan, daha önceden hiç farkında olmadığımız tarihî bir bilgiyi bir tiyatro metninden öğrenmek daha kolay ve eğlenceli gelebilir. Buradan hareketle, anlatılanların aslını araştırma ihtiyacı hisseder, tarih kaynaklarını tararız. Edindiğimiz bilgiler, birey olarak genel kültürümüzü artırdığı gibi gerekli durumlarda derslerde veya günlük hayatta da işimize yarayabilir.

Örneğin, bu metni okuduktan sonra, bir İstanbul gezisi sırasında Sultan Ahmet Camisi’ni ziyaret etme ihtiyacı hissedebilir, hikâyesini bildiğimiz için de bu camiyi daha bir keyifle ve ayrıntılarına dikkat ederek gezebiliriz.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 454 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!