Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 12

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 12 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 12

1. Hayalî olayları anlatan metinler mi yoksa gerçeklikten yola çıkılarak yazılmış metinler mi ilginizi çeker? Açıklayınız.

  • Cevap: Hayalî olaylar daha çok ilgimi çeker çünkü gerçeklikten uzaklaşmak ve hayal gücümün sınırlarını zorlamak beni daha çok eğlendirir. Bu türden yazılmış metinler ve kitaplar beni daha çok etkiler.

2. Sizce gelişmiş bir toplum olmanın ölçütleri nelerdir?

  • Cevap: Gelişmiş bir toplum, bilimin ve aklın ışığında yönünü bulan bir toplumdur. Bu toplumda insanlar yaşantılarından mutludurlar. Gelişmiş ve refah toplumları olarak çevreye saygılı, insanların kardeşçe yaşadığı, teknolojinin nimetlerinden yararlanan, yurttaşları eşitlik içinde yaşayan, okuma oranları yüksek, sanatı gelişkin bir toplumdur.

3. Metinde eski hikâye türünden romana geçiş çocukluktan olgunluğa geçiş olarak ifade edilmiştir. Sizce çocukluktan olgunluğa geçişin göstergeleri nelerdir?

  • Cevap: Çocukken bazı şeyleri derinlemesine düşünmeyiz. Hayal gücümüz gelişmiştir; sonuçlarını bilmeden, düşünmeden dürtüsel şekilde davranırız. Ancak büyüme ve olgunlaşma, sınırlarımızın da farkına varmaktır. Neler yapıp yapamayacağımız konusunda kendimizi daha iyi tanırız. Düşünmeden hareket etmeyiz. Davranışlarımızın sonuçlarıyla yüzleşerek öğrendiklerimizden ders çıkarırız.

4. İlk romanlarımız için kullanılan Çocukluktan olgunluğa geçişti. sözü ne anlamda kullanılmış olabilir?

  • Cevap: İlk romanlar; edebiyat tarihimizde görülen halk hikâyelerinin olağanüstü olaylarından, insanın başından geçmiş ya da geçmesi mümkün olayların anlatıldığı metinlere geçiştir. Böyle olduğu için halk hikâyelerinde olmayan neden-sonuç bağı bulunur. Gerçekçi bir şekilde yer alan olay örgüsüne rastlanır.

5. Halk hikâyelerinde yer alan olağanüstü olayların anlatıldığı metinler ile roman türünde karşınıza çıkan gerçekten yola çıkılarak kurgulanmış olay örgüsü birbirinin karşıtı olabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Halk hikâyeleri ile romanlar rakip ya da karşıt değildir. Tarihsel gelişme ve edebiyat içinde ikisinin de yeri farklıdır. İki türün de sunduğu farklı tatlar ve zenginlikler vardır. Edebiyat tarihine bakarken bugünden değil, o dönemin koşullarına göre değerlendirmeler yapılmalıdır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 12 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!