Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Arife AYAZ ŞAHİN, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Mehmet UYANIK, Sarper Serkan AVCI tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı

1. Algı yanılmaları, bilginin doğruluğu için şüphe oluşturur mu? Açıklayınız.

  • Cevap: Algı yanılmalarının doğru bilgiye ulaşmada şüphe oluşturacağı çeşitli filozoflar tarafından dile getirilmiştir. Örnek olarak Rasyonalist akımın savunucuları, duyu organları ile elde edilen bilginin tamamen geçersiz olduğunu, dışarıdan gelen (a posteriori) bilginin tamamen şüpheli olduğunu savunur. Buna verilmiş en iyi örneklerden bir tanesi gözlerimizin bize çoğu zaman yalan söylemesidir.Berrak bir su birikintisinin içerisine düz bir çubuğun yarısını soktuğumuzda, suyun altında kalan kısım yamulacaktır. Gözlerimiz, bize sopanın kırık ya da yamuk olduğu bilgisini iletecektir. Oysa ki gerçekte sopa düzdür ve dışarıdan gelen bu bilgi, bize bir doğru bir bilgi vermediği gibi “yanlış bir bilgi” vermiş olacaktır. 

2. Doğru bilgiye nasıl ulaşılabilir?

  • CevapGerçeğe uygun olan ve kanıtlanabilir bilgilere doğru bilgi denir. Kişi bir araştırma yapıyorsa, bir hipotezi kanıtlamaya çalışıyorsa, ya da yalnızca bir husus hakkındaki gerçeği öğrenmek istiyorsa doğruyu, doğru olanı bulup çıkarmaya gayret etmelidir. Doğru bilgiye ulaşmak için izlenebilecek çeşitli yöntemler mevcuttur.

    Kişinin birincil ve ikincil kaynaklardan olabildiğince fazlasına ulaşmaya gayret etmesi gerekir. İnternet, kitap, dergi, ansiklopedi, röportaj, biyografi gibi kaynaklar temel alınabilse de kişi eleştirel yanını kaybetmemeli, bulduğu bilgileri muhakkak başka kaynaklar ile karşılaştırmalıdır. Yani her duyduğuna inanmamalıdır. Böylece kişi doğru bilgiye ulaşabilir.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
unlike
3
angry
1
clap
1
confused
1
sad
0
happy
0
love