10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı
2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Arife AYAZ ŞAHİN, Haydar Sinan KOLUAÇIK, Mehmet UYANIK, Sarper Serkan AVCI tarafından 168 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Volkan NUR tarafından yapılmış.
“10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
SORULAR
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı
Bir kitabın cümlelerinin altını çizmek, düşünce avcılığı yapmaktır. Bir fikrin veya o fikri destekleyen argümanların peşinden gidilir. Kelimelerden yapılma yollarda yürünür. İnşa edilmiş birçok yapı vardır bu yollarda. Fikirler birçok argümanın üzerinde yükselir. Bir fikrin geçerliliği, o fikri temellendiren argümanların gücüne bağlıdır. Güçlü argümanlar sağlam fikirleri, zayıf argümanlar ise çabucak dağılabilecek fikirleri oluşturur. Argümanlar, temel fikre ulaştıran basamaklardır. Bazen bir fikre ulaşmak için çok sayıda basamağı aşmak gerekir. Felsefi fikirler çoğunlukla bu şekildedir. Birçok insan, filozofların sözü dolandırdığını zanneder. Bu şekilde düşünenler, ilk basamaklarda yönünü kaybedenlerdir.
Bir kitapta cümlelerin altını çizebilmek “Yazılanları anlıyor ve değerlendirme yapabiliyorum.” demek anlamındadır. Okur, kendince en belirgin anlamı ortaya çıkarıp ana fikri bulmaya çalışır. Kitaplardaki işaretlemeler arttıkça kişinin algı ve bilgi düzeyi de artar. Bu şekilde kitaplara dâhil olduğunuzda en önemli cümleleri kaçırmanız ya da işaretlediğiniz kısımların geçiş cümleleri olması zaman içinde telafi edebileceğiniz eksikliklerdir. Okuduğunuz bir kitapta altını çizdiğiniz cümlelere ve işaretlemelere yeniden döndüğünüzde göreceğiniz şey, altı çizili cümlelerden daha fazlasıdır; her çizgi ve işarette kendinizi de bulacaksınızdır.
1. Metnin temel görüşünü bulunuz.
- Cevap: “Bir fikrin geçerliliği, o fikri temellendiren argümanların gücüne bağlıdır.”
2. Yazarın görüşünü oluşturan argümanları bulunuz. Bulduğunuz argümanları sınıf ortamında tartışınız.
- Cevap: Bir kitapta cümlelerin altını çizebilmek “Yazılanları anlıyor ve değerlendirme yapabiliyorum.” demek anlamındadır.
3. Altını çizdiğiniz cümlelerin önemli olduğunu size düşündüren nedir?
- Cevap: “Yazılanları anlıyor ve değerlendirme yapabiliyorum.” demektir.