10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat
10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı
Hayatî bir konuda önceden bizi uyaran kişilere karşı tavrımız ve duygularımız nasıl olur?
- Cevap:
• “Hani İbrahim demişti ki:…Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” (İbrahim suresi, 40. ayet.)
• “Bebek (Hz.İsa) şöyle konuştu: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum. Bana kitabı (İncil’i) verdi ve beni bir peygamber yaptı. Nerede olursam olayım beni kutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti” (Meryem suresi, 30-31. ayetler.)
• “Ateşin yanına varınca, ona şöyle seslenildi: ‘Ey Musa! Şüphe yok ki ben senin Rabbinim. Hemen ayakkabılarını çıkar. Çünkü sen mukaddes vadi Tuvâ’dasın. Ben seni (peygamber olarak) seçtim. Şimdi vahyolunacak şeyleri dinle. Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilah yoktur. O hâlde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl!’” (Tâ-Hâ suresi, 11-14. ayetler.)
• “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.” (Bakara suresi, 183. ayet.)
• “Bir zamanlar Kâbe’nin yerini İbrahim’e şu şekilde hazırlamıştık: Sakın bana hiçbir şeyi ortak koşma; tavaf edenler, orada (kıyama) duranlar, rükû edenler ve secdeye varanlar için evimi tertemiz et. İnsanları hacca çağır…” (Hacc suresi, 26-27. ayetler.)
Yukarıdaki ayetleri inceleyerek daha önceki peygamberlere emredilen ibadetler ile günümüzde farz olan ibadetler arasındaki benzerliği yorumlayınız.
- Cevap: