Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 82

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 82 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 82

sayısı (Euler sayısı); matematik, mühendislik gibi alanlarda kullanılan önemli bir irrasyonel sayıdır. Sayının yaklaşık değeri şudur:
e = 2,71828182…
Pi sayısı (n) çemberin çevre uzunluğunun çapına bölümü şeklinde ifade edilir. “Pi” sayısı da “e” sayısı gibi bir irrasyonel sayıdır. Pi sayısının yaklaşık değeri şudur:
n = 3,14159265…
Pi sayısı yaygın kullanımda 3,14 olarak alındığı için 14 Mart günü “Dünya Pi Günü” olarak kutlanır.

1. Şekilde toplar düşme sıralarına göre kırmızı, mor, yeşil, mavi ve sarı renklerde konulmuştur. Örneğin kırmızı top denilince 1. top, mavi top denilince 4. topun düşeceği anlaşılmalıdır. 1. Şekildeki sistem çalıştırılıp topların hepsinin A, B, C kutularına düşmesi beklenmektedir. 1. Şekilde toplar 1. huniye düşerse “e” sayısı, 2. huniye düşerse “pi” sayısı dikkate alınmalıdır. Topların düşme sırası 1. hunideki e sayısı ile 2. hunideki pi sayısının soldan kaçıncı rakamına denk geldiğini gösterir. Bu rakam konulacak olan küpün bir ayrıtının uzunluğunu belirler. 1. düşecek olan kırmızı top hariç 1 ve 2. hunilerden A, B, C kutularına düşen toplar konulacak olan yeni küpün; son küpün hangi konumuna göre konulacağını belirler (2. Şekil). Örneğin, sarı top önce 2. huniye oradan da B kutusuna düşerse ayrıt uzunluğu 5 birim olan küp, 2. Şekilde belirtildiği gibi tabanları aynı düz zemin üzerinde olacak şekilde mavi küpün önden sol çaprazına konulur.

Yukarıda verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Toplar aşağıda verilen tablodaki şekilde düşerse oluşan cismin hacmini, bu cismi içine alan en küçük hacimli dik prizmanın hacmini ve cisim köşegeninin uzunluğunu bulunuz.

  • Cevap:

İlk dört topun kutulara düşüşü tablodaki gibidir. En son sarı top aşağıdaki tabloda boşta kalan hangi kutuya düşerse oluşan cismi içine alan en küçük hacimli dik prizmanın hacmi en çok olur?

  • Cevap:

Son düşecek olan sarı top için 2 durum vardır. Ya 1. huniden B kutusuna ya da 2. huniden C kutusuna düşecektir. İlk olarak 1. huniden B kutusuna düştüğünü varsayalım. Bu durumda küpün ayrıt uzunluğu ‘e’ sayısında soldan 5. rakam olan 2’ye karşılık gelir ve mavi küpün yanına ayrıt uzunluğu 2 br olan sarı küp, 2. Şekilde verilen 2. konuma göre yerleşir. 2. durumda sarı küpün 2. huniden C kutusuna düştüğünü varsayalım. Bu durumda küpün ayrıt uzunluğu pi sayısında soldan 5. rakam olan 5e karşılık gelir ve mavi küpün yanına ayrıt uzunluğu 5 br olan sarı küp, 2. Şekilde verilen 3. konuma göre yerleşir.

10. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 82 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!