Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 163

10. Sınıf Felsefe Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları Semih Ofset Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 163

…..bir taşıyıcı üzerinde ortaya çıktığını belirtirsek, buraya kadar ondaki yedi öğeyi keşfetmiş oluruz: Zemin, renk, uzam, biçim, ton, yoğunluk ve son olarak taşıyıcı. Ama daha işin başındayız. Nevarki, bu çok yalın, sudan bir örnek. “Bağışlama” ya da “bağış” gibi tinsel bir nesne söz konusu olsa o zaman orada gerçekten nasıl sonsuz bir karmaşıklık bulunduğu, ona bir ölçüde yönelmek için gereken düşünme işinin ne denli büyük olması gerektiği tasarlanabilir. Bu düşünme biçimi tarihte filozoflarca her zaman uygulanmıştır. Bunun en büyük ustası Aristoteles olmuştur. Ünlü bir Alman düşünürü, Edmund Husserl, bu yüzyılın başında bu yöntemi önemli ölçüde aydınlatmış ve betimlemiştir. Ona “görüngübilimsel yöntem” demiştir. Görüngübilim -en azından Husserl’in ilk yazılarında- verilmiş nesnenin özünü burada verilen çözümlemeye benzer bir çözümlemeyle kavramaya çalıştığımız bir

1. Metinde tartışılan konu nedir? Belirtiniz.

  • Cevap: Din felsefesinin ilgi alanına giren konular işlenmektedir. Özellikle bağışlama ve bağışlanma kavramları üzerinde durulmaktadır.

2. Metni içeriğine bağlı olarak bölümlere ayırabilir misiniz? Nasıl?

  • Cevap: Ayırabiliriz.

3. Bu bölümlerde nelerden söz edilmektedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Bağışlanmadan, bağışlama duygusundan, insanların esirgeme veya esirgenme duygularından bahsedilmektedir.

4. Bu konuya farklı bir açıdan bakılabilir mi?

  • Cevap: Bakılabilir bence çünkü ahlak felsefesi dediğimiz şey kişinin kendi vicdanı üzerinden değişebilecek kavramlarla yapılmaktadır.

5. Bu konu hakkında sizden bir fikir öne sürmeniz istenseydi fikriniz ne olurdu?

  • Cevap: Mesela benim için günah olan af dilemem gereken bir konu bir başkası için günah sayılmayabilir.

10. Sınıf Felsefe Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry