10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 17
Aşağıdaki görseller ve bilgilerden yararlanarak soruları cevaplayınız.
Peribacaları gövde ve başlık (şapka, takke) olmak üzere iki kısımdan oluşur. Peribacası oluşumunda kayaçların direnç farklılıkları oldukça önemlidir. Başlığı oluşturan kayaç, gövdeyi oluşturan kayaca göre aşınıma karşı daha dayanaklıdır. Gövde genel olarak volkanik tüf, başlık ise bazalt, andezit ve dasit kayaçlardan oluşur. Dirençli kayaçların bulunmadığı yerlerde badlands (kırgıba- yır) topoğrafyası gelişmektedir.
Travertenler; kalsiyum bikarbonatça zengin suların yeryüzüne ulaştığında sıcaklık ve basınç koşullarının değişmesine bağlı olarak bünyelerindeki karbondioksitin buharlaşması, kalsiyum karbonatın da çökelmesi ile oluşur. Travertenler çeşitli renklerde bulunabilmektedir. Travertenlerin rengi, suların fiziko-kimyasal özellikleri ile ilişkilidir. Kırmızı renk demir, sarı renk kükürt, beyaz veya gri renk de kalsiyum iyonunun suda çözünmesinden ileri gelmektedir.
- Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.
10. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.