Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 107

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 107 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 107

Aşağıdaki metni ve görseli dikkate alarak soruları cevaplayınız.

Doğada azotun en çok bulunduğu yer atmosferdir. Soluduğumuz havanın %78 ini azot gazı ve azotlu bileşikler oluşturmaktadır. Fakat canlıların çoğu havanın serbest azotunu doğrudan kullanamazlar. Bitkiler azot ihtiyaçlarını topraktaki amonyum (NH4+) ve nitrat (NO3-) gibi bileşiklerden, hayvanlar yedikleri proteinlerden, ayrıştırıcılar organik atıklardan karşılamaktadır. Fakat baklagillerin köklerinde yaşayan azot bağlayıcı bakteriler ve siyanobakteriler havanın serbest azot gazını kullanabilmektedir. Havadaki azotun canlılar tarafından kullanılması biyotik fiksasyon olarak adlandırılır. Denitrifikasyon bakterileri ise topraktaki azotlu bileşikleri parçalayıp atmosfere azot gazı olarak vermektedir. Atmosferde denitrifikasyonun tersi bir durum da gerçekleşebilmektedir. Yıldırım şimşek gibi atmosfer olayları ile azotlu bileşikler oluşabilmekte ve bu bileşikler yağmur ile toprağa düşebilmektedir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 107 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!