10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bayram GÜLEÇ, Güler GÜLEÇ, Zekai TAŞIN tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise İsmail UNURLUER tarafından yapılmış.
“10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 124 Cevabı
Duyu organlarımızla edindiğimiz bilgilere sizler de örnekler bulup arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap:
“İlim müminin yitik malıdır. Onu nerde bulursa alsın.” Hz. Muhammed (s.a.v.) Tirmizi, İlim 19.
Yukarıdaki hadisin vermek istediği mesaj nedir?
- Cevap: “Yitik” diye tercüme edilen kelime “Dalle” dir. Kaybolan mala denilir. Daha çok, yitik olan büyük baş veya küçük baş hayvan hakkında kullanılır. Kişi yitik malını şiddetle, sıkı aramaya koyulduğu için, hikmetli söz yitik mala benzetilmiştir. Yâni mümin kişi, hikmetli söz peşinde koşmalı, aramalı ve bulduğunda herkesten ziyâde elde etmeye çalışmalıdır.Hadisin, “nerede bulursa” ifâdesi, hikmetli sözün sahibine bakılmaksızın, sözün kapılmasının önemine işaret eder. Araplar arasında kullanılan şöyle bir ata sözü vardır:
“Söylediği söze bak ve söyleyene bakma.”
Şu noktayı da belirtmekte fayda vardır: Bilindiği gibi bir çok mümin hikmetli sözlere pek önem vermez. Halbuki bu hadis hikmetli sözün mümin kişinin yitik malı gibi olduğunu ve dolayısıyla önemle arayıp bulmasını bildirir. Bu itibarla bir yoruma göre bu hadisin hükmü şuurlu ve olgun imâna sahip kimselere aittir. Yâni bu özelliğe sahip olan müminler hikmetli sözleri yitik malı gibi arar ve bulduğu yerde herkesten önce alır.