“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Berkay Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
10. Sınıf Berkay Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı
İlkbaharda orman altında yoğun bir şekilde şapkalı mantarların oluştuğunu görürüz. Havaların ısınmasıyla birlikte bu mantar türleri kısa sürede kaybolur. Aylarca göremediğimiz bu mantarlar, bir sonraki ilkbahar aylarında kısa sürede nasıl çoğalabilmektedir?
- Cevap: Çünkü şapkalı mantarların gelişmelerinin önemli bir bölümü toprağın altında gerçekleştiğinden büyümeleri uzun süre fark edilmez, birden bire toprağın üzerinde biterler.
Nemli olarak bırakılan ekmek üzerinde bir süre sonra küflerin hızla çoğalmasını nasıl açıklarsınız?
- Cevap: Küf mantarları, havada bulunan sporların besin ve rutubetli ortamlarda çoğalmasıyla meydana gelmektedir. Genellikle su ile temasında veya son kullanma tarihi geçmiş besinlerde oluşan mantar nedeniyle küf mantarları meydana gelir. Mantar sporları genellikle havada yayılarak üremektedir. Açıkta kalan ekmek, peynir vb. yiyecekler bir zamandan sonra küflenmeye başlamaktadır. Bu küfler birer mantar türüdür. Küf mantarları aşırı soğuk veya aşırı sıcak ortamlarda üreme faaliyetleri görülmez. Dondurulmuş gıdalarda küflenme görülmez. Buzdolabında yiyeceklerin saklanmasının temelinde yatmakta olan sebep bundandır.
“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık Sayfa 34” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.